Fahrudin Radončić izašao na slobodu

Vijesti 15. apr 201610:54 > 18:35
N1

Ukinut je pritvor Fahrudinu Radončiću, lideru Saveza za bolju budućnost. Tu informaciju je za N1 potvrdio Asim Crnalić, njegov advokat.

Radončić je u 10.55 sati izašao iz pritvorske jedinice, a kako javlja Adisa Ibrahimović, reporterka N1 koja se nalazi ispred Suda Bosne i Hercegovine, Radončić se nije obraćao medijima dok je njegov branilac najavio da će više informacija o mjerama zabrane biti poznato naknadno.

”S obzirom na dosadašnje iskustvo, ja neću davati izjavu, na raspolaganju su vam moji advokati”, kratko je kazao Radončić.

Asim Crnalić je potom pojasnio šta u ovom slučaju podrazumijevaju mjere zabrane.

”Napuštanje boravišta – Kantona Sarajevo, zabrana sastajanja sa svjedocima i zabrana putovanja s tim da su mjere kontrole ovaj put blaže. Svakih sedam dana treba se javiti policijskoj upravi, uz dozvolu Suda, može napustiti i Kanton. On će moći raditi svoj posao jer je on praktično slobodan čovjek. Sasvim je svejedno da li će boraviti u tornju ili na obiteljskom imanju”, kazao je Crnalić i dodao:

”Ne mogu reći da li sam zadovoljan ili ne. Prema mišljenju odbrane, pritvor je predugo trajao. Trudit ćemo se da se i ove mjere zabrane ublaže. On je političar, a bliže se lokalni izbori. Pod ovim uvjetima, bit će mu teško baviti se politikom”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.