Dragan Lukač: Ne znam hoću li završiti kao Jozo Leutar

Vijesti 22. apr 201612:26 > 12:27
N1

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač izrazio je danas sumnju u mogući atentat na njega rekavši kako nije siguran hoće li se to dogoditi, ali da nije isključeno.

Na novinarsko pitanje ima li pritisaka i prijetnji u svom radu i radu Federalne uprave policije izjavio je da ne zna hoće li možda završiti kao Jozo Leutar, zamjenik ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH na kojeg 1999. godine izvršen atentat.

“Mi imamo u zadnje vrijeme određena saznanja za određene aktivnosti koje poduzimaju kriminalne strukture, posebno sa određenih prostora jugozapadnog dijela Federacije BiH, na pokušajima da se onemogući djelovanje Federalne uprave policije u otkrivanju krivičnih djela pogotovo organiziranog kriminala i korupcije u vezi sa opojnim drogama”, istakao je Lukač na press konferenciji organizovanoj povodom Izvještaja o radu FUP-a.

“Način na koji djeluju ti krugovi u okviru zločinačkih organizacija su do te mjere ozbiljni da se od takvih može očekivati sve. Nije meni niko poručio – direktore, ubićemo te, ali način na koji oni rade i ono što pokušavaju ne bi me iznenadilo da se to dogodi. Tu se ne biraju ni metodi ni sredstva, bitno je neutralizirati cilj. Nije me strah, da me strah ja bih davno otišao odavde davno, ne sada nego u svih ovih 30 godina koliko radim ovaj posao. Svi smo mi živi ljudi, nisam ja robot”, kazao je Lukač. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.