UŽIVO: Petraeus i Silajdžić na Sarajevo Business Forumu

Vijesti 05. maj 201614:32 > 14:33
SBF

David H. Petraeus, predsjednik instituta "KKR Global Institute", stigao je na 7. Sarajevo Business Forum (SBF), dvodnevnu investicijsku konferenciju koja se održava u glavnom gradu BiH.

On se danas zajedno sa Harisom Silajdžićem obraća gostima na Sarajevo Business Forumu.

Petraeus je u svijetu poznat kao bivši direktor CIA-e i ugledni američki višestruko nagrađivani general sa četiri zvjezdice, nekadašnji glavnokomandujući međunarodnih snaga u Iraku i glavnokomandujući američkih snaga u Afganistanu.

Petraeus je predsjednik instituta “KKR Global Institute”. U radu Sarajevo Business Foruma on će učestvovati kao jedan od panelista na temu „Uticaj geopolitike na investiranje“. Inače, KKR „Global Institute“ bavi se istraživanjem makroekonomskih trendova i vladine politike te kakve implikacije imaju na investicije. Daje i procjene o mogućnostima ulaganja KKR-a na novim tržištima.

U Bosnu i Hercegovinu i region KKR je ušao prije otprilike dvije godine. Radi se o najvećoj američkoj investiciji u regionu. Uključili su se u sektor telekomunikacija, a globalno ulažu i u infrastrukturu, energiju i nekretnine. Inače, KKR fond jedan je od najvećih svjetskih investicijskih fondova čija je vrijednost procjenjena na 98,7 milijardi dolara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.