Jusko: Neću biti čovjek od velikih izjava

Vijesti 11. maj 201616:11 > 16:21
N1

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine danas je potvrdio imenovanje kadra Saveza za bolju budućnost Ismira Juske za ministra komunikacija i prometa.

Jusko je rekao kako se zahvaljuje na imenovanju i da mu je velika čast što je izabran za ministra komunikacija i prometa.

“Iskrena privilegija i čast mi je da sam dobio podršku i da sam od danas zvanično ministar komunikacija i prometa. Dolazim u ministarstvo koje ima izuzetno širok dijapazon djelovanja i onoga što ono pokriva“, komentarisao je Jusko.

Ja u ovom momentu neću biti čovjek od velikih izjava osim jedne – da ću dati sve od sebe da sa svojim saradnicima opravdam povjerenje koje mi je ukazano i da u najkraćem roku ovo ministarstvo, koje itekako može imati veoma brzo vidljive rezultate na terenu, počne sa realizacijom velikog broja projekata koje su ispred njih“, kazao je te dodao:

“U narednom periodu ja ću sa svojim saradnicima sjesti i vidjeti koji su to bili strateški planovi za četiri godine, koji su planovi za ovu godinu, kako stojimo sa rokovima i odmah krenuti sa realizacijom istih. U vama ću kao i do sada imati prve saradnike i sve ono što bude radilo ovo ministarstvo, vi ćete biti odmah informisani“, naglasio je Jusko.

Ismir Jusko je do sada obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova u Vladi Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.