Naša stranka: Adnan Burina kandidat za gradonačelnika Tuzle

Vijesti 19. maj 201614:13 > 14:17
Facebook

Gradski odbor Naše stranke Tuzla jednoglasno je odlučio da kandiduje Adnana Burinu za gradonačelnika Tuzle, dok će kandidatsku listu za Gradsko vijeće predvoditi Zvjezdan Karadžin.

Iz te stranke navode da je Burina rođen 1962. u Tuzli gdje je završio Medicinski fakultet, nakon čega do rata radi u Domu zdravlja Gračanica. Za vrijeme rata je djelovao u Sanitetskoj službi 1. bataljona 1. Tuzlanske brigade, a nakon rata odlazi na edukaciju u SAD, dok je specijalistički ispit položio 1998. u BiH.

Burina je 2004. stekao zvanje magistra medicinskih nauka, a trenutno priprema odbranu doktorske disertacije. Oženjen je, otac dvije kćerke, te je danas šef odjeljenja na Klinici za neurologiju.

Zvjezdan Karadžin koji će predvoditi kandidatsku listu Naše stranke za Gradsko vijeće rođen je 1964. u Tuzli gdje je doktorirao na tehničkim naukama. Ratni period je proveo u redovima Armije RBiH, a nakon rata je deset godina radio za Haški tribunal na istraživanju i utvrđivanju činjenica o ratnim zločinima.

Učestvovao je u izradi velikog broja važnih projekata koji su se ticali izgradnje i okolinskog aspekta rada rudnika i termoenergetskih objekata u BiH. Trenutno radi na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli kao vanredni profesor na predmetima iz oblasti geookolinskog inžinjeringa i sigurnosti u rudarstvu i energetici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.