Dragičević: Bradina će i dalje živjeti u srpskim srcima

Vijesti 25. maj 201615:32 > 15:36
Srna

Miladin Dragičević, izaslanik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, poručio je danas u Bradini da Srbi treba svaki dan i na svakom mjestu da opominju i čuvaju sjećanje na sve žrtve srpskog naroda.

Historija se ponavlja. Ovdje u Bradini Srbi su stradali i 1914. i 1941. i 1992… U ovoj spomen-kosturnici pored nas sahranjeni su i djed i otac i unuk. Nažalost, historija će se ponavljati sve dok zločinci nad nevinim srpskim žrtvama ne budu kažnjeni. Nekažnjeni zločin povlači novi zločin“, rekao je Dragičević Srni.

On je naglasio da zbog toga povampirene snage, ponovo, pričaju o nekim žrtvama, a niko ne spominje srpske žrtve u Jasenovcu i Banjaluci.

Oni sada dižu glavu i izjednačavaju zločince sa nevinim i žrtve, na šta mi iz Republike Srpske nikada nećemo pristati“, poručio je Dragičević.

Prema njegovim riječima, “Srbi treba svaki dan i na svakom mjestu da opominju i čuvaju sjećanje na sve nevine žrtve srpskog naroda”.

Bradina jeste postradala, ali ona će i dalje živjeti u srpskim srcima“, poručio je Dragičević, koji je danas, u ime predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, položio vijenac na spomen obilježje u porti crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Bradini. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.