Zbog protesta poljoprivrednika otežan saobraćaj ka Izačiću

Vijesti 26. maj 201608:38 > 08:43
N1 / Arhiv

Na magistralnom putu prema graničnom prelazu Izačić poljoprivrednici su blokirali jednu traku pa se saobraća usporeno.

Zbog završne faze izgradnje novog graničnog prelaza, večeras do ponoći, za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Gorica-Vinjani Donji. Saobraćaj teretnih motornih vozila preusmjeren je na granični prelaz Bijača, dok putnička vozila mogu koristiti granični prelaz Osoje-Vinjani Gornji.

Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju i slabiji promet vozila. U istočnim krajevima BiH na dionicama u kotlinama vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle upozoravaju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su od osam do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Tokom dana sporije se saobraća na putevima sa aktuelnim radovima, a izdvajaju se magistralni putevi: Blažuj-Kiseljak-Busovača, Šićki Brod-Srebrenik, Priboj-Simin Han, Olovo-Srednje, Ustikolina-Goražde i Ključ-Sanski Most, te magistralni put M-18 na području Kladnja.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog pomijeranja terena i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, a ova vozila saobraćaju kroz grad.

Na autoputu Banjaluka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.