Selver Keleštura izabran za v.d. gradonačelnika Zenice

Vijesti 27. maj 201612:41 > 12:46
Zeda News Service

Na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Zenice koju je sazvao predsjedavajući Nebojša Nikolić za vršioca dužnosti gradonačelnika izabran je Selver Keleštura, dugogodišnji saradnik i sekretar Grada Zenica.

Sjednica je počela minutom šutnje za nedavno preminulog gradonačelnika Husejina Smajlovića, nakon čega se pristupilo jedinoj tački dnevnog reda, izboru vršioca dužnosti gradonačelnika Zenice.

Odluka da Selver Keleštura bude izabran za vršioca dužnosti gradonačelnika donesena je jednoglasno.

“Ovo je situacija koju sam u svojoj dugogodišnjoj karijeri u državnoj upravi najmanje želio. I mada se radi o obavljanju funkcije šefa uprave do skorih lokalnih izbora, razlog za ovakvo postavljenje duboko je potresan i u ogromnoj mjeri za mene emotivno i psihološki zahtjevan. Ipak, svjestan činjenice da poslovi javne uprave moraju teći svojim tokom, kao što teče i sam život, prihvatam vašu odluku riješen da učinim sve da opravadam vaša očekivanja i očekivanja građana Zenice da se gradska uprava bez stanke nastavi baviti rješavanjem njihovih problema. Dugogodišnji rad sa gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem predstavljao je za mene neprocjenjivo iskustvo i priliku da upoznam jedinstven način na koji je ideje provodio u djelo i bavio se iznalaženjem rješenja, a ne traženjem opravdanja i izgovora. S ponosom ističem da sam bio dio tima koji je pod njegovim vođstvom napravio značajne pomake u izgradnji gradske infrastrukture i poticanju duha jedne razvijene urbane sredine koja se ima razloga ponositi ostvarenim rezultatima”, kazao je Keleštura nakon izbora.

Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović preminuo je 22. maja ove godine nakon višemjesečne borbe sa teškom bolešću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.