Klinika za glandularnu hirurgiju demantovala Reufa Karabega

Vijesti 03. jun 201617:07 > 17:11
Snapshot YouTube

Stručni kolegij Klinike glandularne hirurgije demantovani su dijelovi izjave prof. dr. Reufa Karabega, u kojima stoji "da on nikada nije uspio napraviti saradnju sa šefovima glandularne hirurgije i da se ne rade rekonstrukcije dojke, nakon uklanjanja dojke".

U demantiju Karabegu, pristiglom na našu adresu, stoji da navodi u cjelosti nisu tačni, jer šef klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju je na sastanku sa šefom te klinike upoznat sa razvojem te grane hirurgije i višegodišnje saradnje klinike i Evropskog onkološkog instituta Milano.

U saopštenju stoji da je Karabeg pozivan da sa svojim saradnicima prisustvuje i aktivno učestvuje u radu prilikom zajedničkog rada onko-plastičnih hirurga iz Milana, i hirurga sa KCUS, prilikom višednevne posjete i konferencije Hirurgija uživo u operacionim salama.

“Kolege sa plastične hirurgije veoma slabo su se odazivali na ove pozive i vrlo rijetko prisustvovali pomenutim operacijama. I pored toga, kolege sa plastične hirirugije su pozvani da pristustvuju konzilijarnim sastancima svake srijede u 12 sati na glanduralnoj hirurgiji C8”, stoji u demantiju navoda prof. dr. Reuga Karabega.

“U početku su kolege sa plastične hirurgije prisustvovali sastancima onkološkog konzilija, i ubrzo zatim interesovanje je prestalo iz nama nepoznatih, a njima poznatih razloga, a tako i njihov dolazak na konzilije”.

U tekstu pristiglom na adresu N1, stoji da se pomenuti konzilij održava posljednjih 20 godina na Klinici za glandularnu hirurgiju C9 KCUS, gdje redovno prisustvuju hirurzi za dojku, onkolozi, radiolozi, patolozi i pacijenti iz svih kantona FBiH.

Sa pomenute klinike na KCUS, izjavljuju da na osnovu njihove saradnje sa Evropskim onkološkim institutom za dojku i zajedničkim radom – KCUS je dobio certifikat kao Referealni centar za oboljenja dojke po evropskim standardima.

Na kraju stoji da navodi prof. dr Karabega koje je kazao za N1 nisu tačni, jer su kolege iz “njima poznatih razloga” odbile saradnju, a ne kako to tvrdi Karabeg.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1
N1