Aćimović, Sovsun, hokejaši i matematičari u Novom danu

Vijesti 18. apr 202213:13 > 13:20 0 komentara
N1

U Novom danu za 19. april očekuju vas interesantne teme i gosti.

Ukrajinska parlamentarka Inna Sovsun u izjavi za N1 kaže kako ne vjeruje u rezultate pregovora koji su vođeni u Istanbulu. Sovsun kaže da je prvi uslov za povjerenje u rezultate pregovora povjerenje u drugu stranu s kojom se pregovara. Sovsun iz Kijeva također analizira situaciju s izbjeglicama i njihovim sudbinama, ali i pojašnjava šta je to što je najvažnije za Ukrajince kako bi mogli pobijediti protiv Rusije.

Potrošačka korpa u BiH i dalje ima epitet “nikad skuplje”. Prosječna plata ne može pokriti ni pola od iznosa koliko je na mjesečnom nivou potrebno za život. zašto cijene rastu, plate miruju, zašto nema reakcija niti nadležnih, ali ni građanki i građana BiH? Kako izaći iz ove ekonomske situacije i koliko je ona povezana sa ratom u Ukrajini. Za Novi dan govori ekonomski stručnjak, nekadašnji počasni konzul Ukrajine, Draško Aćimović.

Bosna i Hercegovina je domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u hokeju na ledu, u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch od 17. do 22. aprila. O značaju organizacije ovako velikog takmičenja u BiH, očekivanjima naše reprezentacije, općenito o hokeju razgovaramo danas u Novom danu.

Matematika nije bauk potvrdiće nam iz Kluba matematike Druge gimnazije. Nadareni učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta predstavljaju sjajna postignuća na matematičkim takmičenjima, ali i misiju kluba – popularizaciju i primjenu matematike u različitim disciplinama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!