Ademir Spahić emotivno o stradaloj kolegici: Njen humani poziv je ugašen…

Vijesti 27. maj 202315:37 1 komentar
N1

Dvadesetpetogodišnja Azra Spahić smrtno je stradala nakon što je u petak uveče automobilom udario B.A. (1996.), u centru Sarajeva. Spahić je početkom ove godine počela raditi kao doktorica medicine u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Ademir Spahić, predsjednik Upravnog odbora ove ustanove, potresen ističe kako se radi o nesagledivom gubitku.

Spahić u izjavi za N1  napominje – prije nekoliko godina, dva mlada života ugašena su na isti način. Tada mlade studentice, Edita i Selma, a sada Azra, naglasio je Spahić, neprocjenjiv su gubitak za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

“Preminula kolegica počela je sa radom početkom ove godine, kao doktor medicine. Njen humani poziv i opredjeljenje za koje je uložila svo svoje biće – je nažalost ugašeno”, istaknuo je, vidno potresen.

Spahić kao jednu od  posljedica tragedije vidi i činjenicu da se bh. društvo premalo bavi mentalnim zdravljem.

“Strašno sam tužan i razočaran jer se ništa nije napravilo u proteklom periodu, po pitanju bezbjednosti u saobraćaju”, dodao je.

U ime kompletnog kolektiva JU Dom zdravlja Sarajevo uputio je saučešće porodici Spahić, dodajući da je ovo ne samo za porodicu i kolege, nego i za pacijente nesaglediv gubitak.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći do koje je u petak naveče došlo u sarajevskom naselju Marijin Dvor, teško je povrijeđena i A.S., koja je prebačena na KCUS sa povredama opasnim po život, a kako saznaje N1, nalazi se u izuzetno teškom stanju sa prelomom baze lobanje i vratne kičme.

Ujedno, povrijeđena je i djevojka inicijala E.S., koja je za sada sa stabilnim parametrima.

Muškarac koji je usmrtio Spahić, a povrijedio još dvije djevojke, nije imao položen vozački ispit, saopšteno je danas iz policije. On će u toku dana biti predat na dalje postupanje nadležnom tužiocu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare