Advokat: Spomenka Markulj nije tražila smjenu ili postavljanje istražitelja

Vijesti 02. feb 202312:34 0 komentara
N1

Na tekst portala N1 u vezi pokrenute interne istrage u Graničnoj policiji u slučaju Spomenke Markulj, policijske službenice Granične policije BiH koja je bila i kontakt tačka Bosne i Hercegovine sa EUROPOL-om reagirao je njen advokat Senad Bilić tražeći demantij.

U demantiju na tekst N1 “Granična policija BiH o “skandalu zbog Sky aplikacije”, advokat Spomenke Markulj navodi da ona nije tražila smjenu ili postavljanje istražitelja.

“Spomenka Markulj nikada nije tražila od Tužilaštva Bosne i Hercegovine postavljanje, smjenu ili izmjenu bilo kojeg istražitelja sa bilo kojeg krivičnog predmeta ili istrage, niti je na tako nešto ovlaštena.

Ne postoje bilo kakvi materijalni dokazi ili iskaz novinarskog izvora na osnovu kojih se može tvrditi da je Spomenka Markulj koristila svoje ovlasti kako bi “kupovala vrijeme” za bilo koju osobu ili na bilo koji drugi način – neovlaštenim licima odavala tajne podatke kojim je raspolagala”, navedeno je u demantiju.

U reakciji na tekst N1 također navode da se prijava podnesena Internoj kontroli GP BiH protiv Spomenke Markulj ne tiče bilo kakvog odavanja zaštićenih podataka neovlaštenim licima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!