Advokat Mirsad Crnovršanin za N1: Ispitivanja se nastavljaju i danas

Vijesti 23. apr 202410:59 0 komentara
N1/F.Z.

U raciji velikih razmjera koja je provedena u Bosni i Hercegovini, službenici za provođenje zakona upali su u domove i urede 23 osobe za koje se sumnja da su dio 'užeg kruga' narkobosa uhapšenog u novembru 2022. godine.

Ovako je akciji “Black Tie 2” u zvaničnom saopćenju okarakterisao Europol.

Podsjetimo, jučer su u sklopu ove akcije uhapšene su 23 osobe, među kojima su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona koja se sumnjiče za krivična djela organizovanog kriminala, pranja novca, primanje dara i drugog oblika koristi, neovlaštenog prometa opojnim drogama i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Kako je navedeno u saopćenju SIPA-e u okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija.

Među privedenim je i Vahidin Munjić, v.d. direktor Federalne uprave policije. Kao i šef Specijalne policijske jedinice FUP Mustafa Selmanović. Njegov advokat Mirsad Crnovršanin kazao nam je sa kojim trenutno informacijama raspolaže.

“Još uvijek tužilac nije odlučio koje mjere radnje će poduzeti u toku dana ili najkasnije do sutra ujutru. Dakle, konačan stav Tužilaštva BiH u pogledu danjih mjera da li će ih biti ili ne, još uvijek nije donesen”, kazao nam je.

Potom je dodao:

“Ispitivanje će se nastaviti i danas”.

Podsjetimo, u posljednjem zvaničnom saopćenju SIPA-e su naveli da su obustavljene transakcije za pojedina pravna i fizička lica.

“Tom prilikom su za predmetna pravna i fizička lica izvršene privremene obustave transakcija u ukupnom iznosu od 614.204,80 konvertibilnih maraka, 23.906,44 eura i 2261,00 amerčkih dolara. Prilikom rada na predmetu u jednoj od komercijalnih banaka je izvršen pretres jednog sefa dok je drugi sef blokiran”, naveli su.

Opširnije možete pročitati ovdje. 

Europol je podržao jučerašnju akciju koja služi kao još jedna prekretnica u borbi protiv takozvanog ‘super kartela’, saveza kriminalnih mreža koje su kontrolirale veći dio europske trgovine kokainom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!