Afera “Korona ugovori: “Niko nije propjevao, Sud BiH da preuzme slučaj”

Vijesti 14. okt 202115:47 1 komentar
N1

Okružni sud u Banjaluci danas bi se, ili najkasnije sutra trebao oglasiti o produženju mjera pritvora za osumnjičene u aferi "Korona ugovori", bivšeg direktora Instituta za javno zdravlje RS Branislava Zeljkovića, te ostale Dragana Dubravca, Saše Marovića i Slavka Bojića.

Nakon ročišta koje je trajalo četiri sata, advokat Miloš Stevanović očekuje puštanje klijenata, ali i da se slučaj prebaci na nivo Suda BIH.

“Niko nikoga nije odrukao, niti propjevao. To nije istina. Detaljno smo prošli sve dokaze, ima ih preko 500-600, već se to usložnjava. Sud će vjerujem danas donijeti odluku. Mi smo predložili da se svi optuženi brane na način da budu kod svojih kuća da im se zabrani kontakt sa drugim svjedocima”, rekao je Stevanović.

Dodaje da se ne može istovremeno, u jednoj istoj državi desiti da postoje dvije istrage u dva različita suda.

“Sud BiH već je donio privremene mjere, blokirao imovinu Saše Markovića direktora Travel4fun, u istom predmetu u kojem je osumnjičen Branislav Zeljković. Sudija izvjestilac Pane Gavrić je postavio pitanje tužiocu šta je sa predmetom. Tužilaštvo BiH već ima predmet koji se tiče optuženih Zeljkovića i Markovića i mi insistiramo da se to i dalje vodi pred Sudom BiH. Sud BiH nije smatrao cjelishodnim da bilo ko ide u pritvor, to naše tužilaštvo smatra. Tužilac Bosne i Hercegovine uopšte nije smatrao čovjek da bilo ko ide u pritvor iz razloga što su svi ranije dostavili dokumentaciju. Moram da vam kažem da je zdravstveno stanje Bojića kritično , on je smršao nekoliko kg, njemu država plaća 20 000 KM za liječenje u pritvoru”, ekao je.

Budžet Republike Srpske javnim nabavkama koje su pod lupom oštećen je za oko 800.000 KM. Zahtjev Tužilaštva za produženje mjera pritvora je na obimnih 158 stranica.

Istraga je proširena i na poslovanje bolnice u Doboju, te poslove koje je Institut radio sa A.R.M.S. sistemima iz Banjaluke, te UKC-om.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare