Aida Terzić za N1 iz Hurgade sa mjesta na kome se desio napad: Plaže su otvorene

Vijesti 04. jul 202212:26 3 komentara
Facebook

Napad ajkule koji se desio u popularnom egipatskoj kupalištu Hurgada izazvao je mnogo pažnje svjetske javnosti. Brojni turisti iz BiH ljetuju u poznatom egipatskom kupalilštu, a za N1 sa mjesta gdje se dogodio napad javila se Aida Terzić iz agencije Relax tours koja već dvadeset godine organizuje putovanja građana BiH u Egipat.

U svom javljanju Terzić pojašnjava da plaže u Hurgadi nisu bile zatvarane proteklih dana kako to pišu portali. Napomenula je da se u Egiptu moraju poštovati pravila o terminima kupanja.

“Pravila su jasna i moraju se poštovati, do 18 sati je zbog vidljivosti dozvoljeno kupanje. Nakon 18 sati životnije ljude mogu zamijeniti sa svojim plijenom i moguće je da dođe do ovakvih nezgoda. U 20 godina koliko ljetujemo u Hurgadi ovo je prvi put da se desio napad.” kazala je Terzić u svom video prenosu za N1.

Terzić je dodala da egipatske vlasti ozbiljno istražuju incident.

“Egipatske vlasti ozbiljno su pristupile ovom incidentu i istražuju razloge napada. Ono što je sigurno je da je napdnuta žena plivala van predviđenog termina za kupanje. Zašto je ajkula došla tako blizu još se ne zna ali bi jedan od razloga mogla biti smanjena vidljivost. Samo jedan napad je potvrđen, za drzgu ženu koju je more izbacilo napad ajkule nije potvrđen.” navodi Terzić.

U svom video prenosu iz Hurgade prikazala nam je i mjesto napada, te napomenula da su kupači bezbjedni ukoliko se pridržavaju pravila. Pogledajte video:

Podsjetimo, u napadu ajkule u mjestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, poginule su dvije žene. Snimak sa plaže koji su snimili turisti proširio se društvenim mrežama brzinom svjetlosti. Nakon napada se pojavilo mnogo teorija o razlogu napada, službeno još nisu pojašnjeni.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare