Akcija FUP-a u Mostaru: Uhapšene četiri osobe

Vijesti 29. maj 202314:10 0 komentara
Bljesak.info

Zbog sumnje da su utjecali na svjedoke i sudionike u kaznenom predmetu za organizirani kriminal u kojem je optužen Sado Đugum danas su pripadnici Federalne uprave policije pod nadzorom Tužilaštva HNK izveli akciju u Mostaru u kojoj je uhapšeno više osoba.

Za sada su uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo udruživanje radi izvršenja kaznenih djela, a u vezi sa sprečavanjem dokazivanja i poticanje na davanje lažnog iskaza.

Podsjetimo, optužnicom se optuženima Sadi Đugumu, Adnanu Šljiviću i Alenu Fali stavlja na teret da su tokom 2019. godine, pa do augusta 2021. godine, na području HNK, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi velike vrijednosti, uz upotrebu sile i ozbiljnih prijetnji, te uz upotrebu oružja, kao grupa za organizirani kriminal koju je organizirao i kojom je rukovodio Sado Đugum, počinili više kaznenih djela.

Navode se kazneno djelo “Organizirani kriminal” u vezi sa produženim kaznenim djelom “Iznuda”, “Izazivanje opće opasnosti” u vezi sa kaznenim djelom “Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”, sa kaznenim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Optuženom Sadi Đugumu stavlja se na teret, također i izvršenje kaznenih djela “Navođenje na prostituciju”, “Trgovina ljudima” i poticanje na kazneno djelo “Ubistvo”, prenosi Bljesak.info.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!