Akcija ‘Moja kosa, tvoja kosa’: Za djecu oboljelu od raka, svoju kosu doniralo je 145 dječaka i djevojčica

Vijesti 20. okt 202415:12 0 komentara
Fena

U akciji šišanja i darivanja kose simboličnog naziva 'Moja kosa, tvoja kosa' koju organizira Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u Sarajevu, za dva sata je 145 donatora darivalo svoju kosu. Djeca sa svojim roditeljima dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine.

To je potvrdio Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ koji je naročito ponosan na djevojčice i dječake koji sa svojim roditeljima dolaze u Sarajevo City Center (SCC), kako bi donirali kosu za djecu oboljelu od raka.

“Od početka projekta, bilo je blizu 20.000 donatora kose. Do sada je napravljeno blizu 85 za djecu sa privremenim ili trajnim gubitkom kose. Projekt je opravdao sva očekivanja, a najvažnije očekivanje te djece, djevojčica koji se suočavaju sa najtežim oboljenjima. Njihovi roditelji, ali svi mi kao Bosanci i Hercegovci, možemo da budemo sretni”, kazao je Kubat u izjavi za medije.

Zahvalio je ambasadorici Udruženja Amri Džeko na podršci, Općini Centar, donatoru Diplomatskom bazaru u BiH koji finansijskih podržava humanu priču.

Fena

Također je i Amra Džeko donirala svoju kosu za djecu oboljelu od raka. Kaže da projekt „Moja kosa tvoja kosa“, raste svake godine, i sve veći broj dobrih ljudi i djece, postaje dio te lijepe, humane misije.

“Sretna sam što sam kockica mozaika koji radi dobre stvari za djecu koja su doživjela gubitak kose. Zahvaljujem našoj djeci i njihovim roditeljima, koji ih tako divno odgajaju”,  poručila je Džeko.

I načelnik Općine Centar Srđan Mandić izrazio je zadovoljstvo što je dio priče i privilegovan je, kaže, što je Općina partner organizacije.

Iako Općina godinama sarađuje sa Udruženjem “Srce za djecu oboljelu od raka”, naveo je, posebno vode računa o mladima, a naročito oboljeloj djeci.

Projekt „Moja kosa tvoja kosa“ ima za cilj poboljšanje emocionalnog i psihičkog zdravlja hematoonkoloških pacijenata, te reintegraciju ranjivih skupina u porodicu, školu i širu zajednicu osiguravanjem medicinskih perika.

Perike iz radionice udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!