Akcija “Start”: Policijska vozila napustila lokaciju Opštine Stari Grad (VIDEO)

Vijesti 09. maj 202317:40 0 komentara

Pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo realizuju operativno-taktičku akciju kodnog naziva “START”. Kako je saopćeno iz MUP-a KS, pretresi se vrše na više od 20 lokacija, a učestvuje oko 150 policijskih službenika. Kako javlja reporter N1, policijski službenici MUP-a KS su napustili lokaciju Općine Stari Grad.

U dosadašnjem toku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila. Za sada nema informacija da li je ima privedenih.

Podsjetimo, od jutros se na različitim lokacijama pretresaju objekti koji se dovode u vezu sa načelnikom općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

MUP KS o akciji “Start”: Na terenu 150 policajaca, zaplijenjene pare, nakit…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!