Alešević za N1: Kažu nisam oštećena stranka, a gubim pola miliona maraka

Vijesti 02. jun 202112:39 0 komentara
N1

Biznismen Nermin Alešević, koji je bio osumnjičen u aferi "Potkivanje" za krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi, prvostepeno je oslobođen optužbi, a za N1 kaže da je to "dokaz da je pravda spora, ali dostižna".

Ovo je jedan dokaz da je pravda spora, ali dostižna“, istakao je za N1 Nermin Alešević.

Pored toga, predmet zbog kojeg je sve nastalo, stoji u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Za to bi neko trebao krivično da odgovara, a taj predmet oni drže u ladicama. Mi smo ušli u petu godinu od tog slučaja. Nije dovoljno reći samo ‘predmet je u radu’“, komentarisao je.

Poručio je i da se treba pridržavati vremenskog roka u predmetima.

Također, pored njegove sreće zbog presude, on je i razočaran.

Moram plaćati dva najma – od novembra 2020. Agrokomercu i pola miliona maraka Grupexu. To je žalosno, a predmet stoji u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu“, naglasio je.

Kažu nisam oštećena stranka, a gubim pola miliona maraka. Šta sam onda?“, upitao je Alešević.

Podsjetimo, u optužnici Tužilaštva BiH, navodilo se da je optuženi Marko Pandža kao službeno lice u instituciji BiH, u svojstvu policijskog službenika Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, svjestan da nezakonito postupa, radi nelegalnog ostvarivanja sopstvene koristi, zahtijevao i primio dar za sebe da, u okviru svoje funkcije, posreduje da se izvrše radnje koje bi se morale izvršiti.

Dalje se navodi da je optuženi Nermin Alešević službenom licu u instituciji Bosne i Hercegovine učinio dar, za njega ili drugo lice da u okviru svoje funkcije posreduje da se izvrši radnja koja bi se morala izvršiti.

Inače, u središtu afere “Potkivanje” našao se predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika VSTV-a nakon što se nakon ovog snimka u javnosti pojavio još jedan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!