Amerikanka posjetila Hrvatsku, BiH i Srbiju i priznala gdje joj je bilo najljepše

Lifestyle 28. okt 202417:43 0 komentara
Shutterstock

Amerikanka koja se na TikToku predstavlja kao FlipTravels putuje svijetom sa suprugom Benom, a nedavno je posjetila Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju.

Nakon putovanja po bivšim jugoslavenskim republikama, objavila je video u kojem se vidi dijelove Sarajeva i objasnila koji joj je najdraži grad na Balkanu, prenosi nova.rs.

“Sarajevo zaslužuje mnogo više”

“Sarajevo zaslužuje mnogo više”, započela je svoj video. “Ovo je moj najdraži grad koji smo posjetili na Balkanu i, iskreno, cijeli grad je bio vrlo prilagođen turistima“.

“Hrana je ukusna, a arhitektura je raznolika i jedinstvena. Postoje zabavna mjesta za kupovinu i odlična mjesta za šetnje prirodom. Sarajevo zaista ima sve i osjećam da se o tome premalo priča, pa evo moje “turističke reklame” za Sarajevo”, kazala je.

Objavila je video o obilasku bob staze na Trebeviću, ističući da je Sarajevo 1984. godine bilo domaćin Zimskih olimpijskih igara. Odlučila je svoje pratitelje naučiti nešto o sarajevskoj Vijećnici, navodeći da je ona vjerovatno jedna od najpopularnijih i najljepših zgrada u Sarajevu.

Mnogi su joj u komentarima zahvalili na lijepim riječima i pozvali je da ponovno dođe u Sarajevo. Javili su se i turisti koji su se složili s njom.

@fliptravels Other great things about Sarajevo: The commitment to religious and ethnic diversity The incredible street art The really cute street cats The affordability Go visit Bosnia ya'll! #sarajevo #bosnia #balkans #easterneurope #wheretogo #travelvlog ♬ original sound – fliptravels

“Istina, bio sam tamo nekoliko puta i oduševljen sam. Najbolja kafa, veseli ljudi i prekrasna priroda…”, bio je samo jedan od komentara.

Prošle sedmice magazin National Geographic objavio je da je Sarajevo najbolja destinacija na svijetu za 2025. godinu po izboru čitatelja.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!