Amidžić pozvao građane RS da se odazovu mitingu “Srpska zove”: Svaki pojedinac koji dođe se može smatrati i organizatorom

Vijesti 16. apr 202411:53 0 komentara
N1

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić pozvao je građane Republike Srpske da se odazovu mitingu "Srpska zove".

“Pozivam sve građane da se odazovu na miting u četvrtak. Svaki pojedinac koji dođe se može smatrati i organizatorom. Jedan narod želi da se proglasi genocidnim, da je BiH normalna zemlja, a nije. Isti toliki skup bi bio u Sarajevu, jer ako želite sad imate cjelovitu BiH, onda se to ne radi na ovaj način, kako neko vidi suživot kada se ovakve inicijative pokreću. Ako smo mi toliko strašni, zašto žele da žive sa nama – ovo je pitanje i Bošnjaka i Hrvata, a pojedinci koji se predstavljaju kao opozicija bliži su više stanovništvu Ugande nego građanima RS. Oni oni su najkorisniji asistenti OHR-a”, rekao je Amidžić.

Kaže i da je SNSD krenuo u obilaske opštinskih organizacija pred izbore.

“Obišli smo sve opštinske organizacije SNSD-a u RS. SNSD je takav politički fenomen da je to nevjerovatno. Zadovoljni smo sa stanjem koje smo zatekli, ubjeđeni smo da ćemo zadržati sve opštine i gradove gdje imamo načelnike i gradonačelnike, u nekih 7-8 opstina gdje nema načelnika i gradonačelnika, ćemo ostvariti pobjedu. Planiramo drugi krug obilazaka, a onaj ko nije radio sam je sebe smijenio”, kaže Amidžić.

Konferenciji je prisustvovao i Igor Dodik, organizacioni sekretar SNSD-a. No, bez obraćanja medijima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!