Amila Gadžun za N1: Dobili smo nadu da će pravda izaći na vidjelo

Vijesti 09. jun 202315:36 0 komentara
F.Z./N1

Amila Gadžun, majka dvogodišnje djevojčice Džene koja je preminula uslijed nesavjesnog liječenja, za N1 je komentarisala podizanje optužnice protiv troje ljekara.

Kazala je da je porodica pozitivno iznenađena ovom viješću.

“Zahvalni smo tužilaštvu što je opravdalo rad za ove skoro pa dvije godine: Tek smo sada dobili nadu da će pravda izaći na vidjelo”, kazala je.

Pojasnila je zašto insistiraju na pravdi.

“Pokušavamo ne samo zbog naše Džene, nego i zbog ostale djece, da se ovo više nikada i nikome ne ponovi”, kaže Amila, izražujući nadu da će optužnica biti potvrđena.

Poslala je i poruku nadležnima:

“Svi koji su uključeni u ovaj naš slučaj da se kazne što oštrijom kaznom, da se nikad više nikome ovo ne ponovi. Ne da ovo bude malo da se priča i da se zaboravi, nego da uzmu stvar u svoje ruke i ne dozvole da se ponavljaju ovakve stvari. Mi ćemo i dalje ići tim putem da svi koji su i najmanjim dijelom učesnici da budu procesuirani”.

Advokatski tim porodice Gadžun za N1: “Očekujemo da optužnica bude potvrđena”

Podsjetimo, malena Džena je 2021. godine upućena na rutinski zahvat.

Rutinski oftalmološki hiruški zahvat ljekara ordinacije dr. Halimić u stomatološkoj ordinaciji dr. Bejtović sa iznajmljenim anesteziologom dr. Rožajcem i neverifikovanim aparatom – završio je fatalno, smrću malene Džene.

Džena je pala u komu i hitno prevezena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a, gdje su se ljekari borili za njen život šest dana.

Kako su ljekari KCUS-a rekli tada, prema riječima roditeljima Amile i Murisa, malenoj Dženi je samo srce radilo, moždane ćelije i pluća su bili van funkcije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad