Ana Brnabić otvorila Šantićeve večeri poezije: Mostar evropsko raskršće kultura

Kultura 04. okt 202118:59 > 19:01 0 komentara
N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić večeras je u Mostaru otvorila kulturnu manifestaciju Šantićeve večeri poezije gdje je poručila kako je taj grad mnogo ljepši uživo i da je to grad koji je u pravom smislu te riječi evropsko raskršće kultura.

Vi ste meni učinili čast pozivom da dođem ovdje i da otvorim večeri Šantićeve poezije, ali i pozivom da posjetim Hercegovinu i Nevesinje i Mostar i sve ono što sam obišla u današnjem izuzetno dugom, ali jako emotivnom danu“, izjavila je Brnabić.

Dodala je kako je prvi put posjetila Mostar te da je do sada o Mostaru samo slušala i čitala, uvijek zamišljajući, kako je istakla, kako izgleda ta ljepota Mostara uživo.

N1

Sve što su ljudi pričali o Mostaru, mogu da kažem da je ne samo istina, nego je uživo Mostar mnogo ljepši. Mostar jeste poseban grad u svakom smislu, grad kompleksne prošlosti i istorije, emotivno sa mnogo naboja, ali grad koji je u pravom smislu te riječi evropsko raskršće kultura, raznih uticaja, vjera i svega onoga što može da se nađe na evropskom kontinentu“, istakla je Brnabić.

Na otvorenju 102. Šantićevih večeri poezije prisustvovali su i gradonačelnici Istočnog Sarajeva i Trebinja, kao i ministrica prosvjete i kulture RS Natalija Trivić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!