Anti LGBT kampanja u Banjaluci se nastavlja, demoliran objekat DKC Incel

Vijesti 20. mar 202311:09 0 komentara
N1

Huligani koji se protive LGBT pokretu u Banjaluci, demolirali su prostorije DKC Incel u Banjaluci, a koje koristi udruženje građana iz Banjaluke.

Pretpostavlja se da se napad desio u subotu prije napada na aktiviste BH povorke ponosa.

Iz PU Banjaluka saopštili su da policijski službenici Policijske uprave Banjaluka preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i otkrivanja izvršilaca.

N1

Naime, nadležnoj policijskoj stanici, 19.03.2023. godine oko 15:15 časova, prijavljeno je da su oštećena ulazna vrata i reklama na objektu koji koristi udruženje građana iz Banjaluke. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, kojom prilikom je utvrđeno da je nepoznato lice ili više njih u vremenskom periodu od 17.03.2023. godine do momenta prijave, upotrebom fizičke snage i podesnog alata, oštetilo staklo na ulaznim vratima objekta i reklamu koja se nalazila iznad vrata, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka“, saopšteno je.

N1

U DKC Incelu kažu da od 2013. godine rade visokorizična dešavanja, među kojima su i ona u vezi za LGBTIQ.

Predstavnica udruženja Vesna Malešević kaže da se sklonila iz Banjaluke, a pretpostavlja da se napad desio prije nego što su huligani napali aktiviste.

“Huligani su devastirali ulaz. Slomili staklo, led svjetlo, zabarikadirali su ulazna vrata koristeći građevinski materijal koji se nalazio u blizini. Iza sebe su ostavili naljepnice sa jasnim porukama protiv Lgbt. Nadzorne kamere postoje na objektu pored”, rekla je Malešević kratko za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!