Arnautović: Nemamo zvanične informacije o mogućoj intervenciji Schmidta

Vijesti 21. jul 202213:28 5 komentara
F.Z./N1

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine Suad Arnautović kazao je danas da ta institucija nema nikakve zvanične informacije o mogućoj intervenciji visokog predstavnika Christiana Schmidta u Izborni zakon BiH.

Napomenuo je da je od jučer Centralna izborna komisija BiH primila veliki broj medijskih zahtjeva u kojima se traži njen stav o mogućoj intervenciji visokog predstavnika u Izborni zakon BiH.

“Mogu kazati samo da mi nemamo nikakve zvanične informacije o tome, niti je sa CIK-om BiH Schmidt osobno obavio bilo kakve konsultacije još od vremena kada smo intenzivno surađivali u vezi s izmjenama Izbornog zanoka BiH vezano za finansiranjem izbora”, kazao je Arnautović prije početka žrijebanja za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkim listićima za predstojeće Opće izbore.

Dodao je da već duže vremena stoji otvoreni poziv CIK-a BiH Christianu Schmidtu da posjeti CIK, te izrazio nadu da će se to u skorije vrijeme i desiti.

“Za sada, nemamo komentar na dosadašnje informacije plasirane u javnosti u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH”, zaključio je Arnautović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare