Arnel Isak odustao od pozicije dopredsjedavajućeg u Parlamentu FBiH

Vijesti 28. aug 202318:40 0 komentara
Facebook

Arnel Isak, samostalni zastupnik u Zastupničkom domu Federacije Bosne i Hercegovine odustao je od kandidature za poziciju dopredsjedavajućeg ovog Doma gdje je trebao zamijeniti Edinu Gabela iz Stranke za BiH.

Isak je ovo objavio na svom Facebooku te je odustajanje ovako obrazložio:

“S obzirom na brojne obaveze koje sam preuzeo nakon osnivanja političke stranke “Snaga naroda” odlučio sam da odustanem od imenovanja za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Od koalicionih partnera tražit ću da se za dopredsjedavajućeg imenuje kolega Kenan Uzunović koji će sigurno časno i pošteno obavljati funkciju dopredsjedavajućeg. Odluku o odustajanju od kandidature donio sam samostalno.”

Isak je podsjećamo bio dio Narodnog evropskog saveza iz kojeg je izašao nakon što je ova stranka i Stranka za BiH koje zajedno čine koaliciju odbili dati podršku novom sazivu Vlade FBiH iako su ranije sa strankama Trojke uspostavili parlamentarnu većinu u Parlamentu FBiH. Na osnovu te većine imenovana je Edina Gabela iz Stranke za BiH na poziciju dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Potom su Isak i Kenan Uzunović napustili koaliciju NES i Stranke za BiH i dali podršku novom sazivu Vlade FBiH na čelu sa Nerminom Nikšićem gdje je jedan od ministara i Arnelov otac Ramo Isak kao prvi čovjek MUP-a FBiH.

Nakon što NES i Stranka za BiH nisu podržali novi saziv Vlade FBiH počeo je proces rekonstrukcije vlasti koja se odnosi na Parlament FBiH, odnosno promjena kadrova i smjena Gabele sa čela dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!