Babalj poručio Dodiku: Nedopustivo je koristiti VRS za politička potkusurivanja

Vijesti 17. dec 202114:17 > 14:18 0 komentara
Darko Babalj
Darko Babalj (NSRS)

"Dok je za prave borce i patriote Vojska Republike Srpske svetinja, ona je za Milorada Dodika, bila i ostala, predmet za politička potkusurivanja", poručio je Darko Babalj, zastupnik SDS-a, komentarišući Dodikovu izjavu da je spreman odustati od formiranja Vojske RS.

On kaže da je za istinska borce ponižavajuće gledati na koji način neko ko nije bio sa njima kada se stvarala Republika Srpska sada koristi ime Vojske Republike Srpske.

“Nedavno smo od Dodika čuli da bi se u roku od nekoliko mjeseci mogla formira vojska Republike Srpske. Pominjao je i demilitarizaciju BiH i smanjenje broja pripadnika oružanih snaga. Sad izjavljuje da je spreman odustati od formiranja Vojske RS“, podsjetio je Babalj.

On je pozvao Dodika da građanima Republike Srpske jasno i nedvosmisleno kaže da li Vojsku RS namjerava formirati, ili ne.

“Ako to ne namjerava tražim od njega da iz poštovanja prema poginulim borcima Vojske RS više ne pominje njeno ime na stranačkim kružocima i prijemima“, poručio je Babalj.

On kaže da je odnos Dodika i SNSD-a prema pitanju postojanja Vojske RS od Dejtona do danas bio neiskren.

“Treba podsjetiti da su svojevremeno Dodik i SNSD bjesomučno vodili kampanju ‘Vojsko, voljno!’, s ciljem ukidanja redovne vojne obaveze, odnosno demontiranja tada postojeće Vojske Republike Srpske“, poručio je Babalj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!