Bandić: Stranka za BiH ne treba da bude dio koalicione većine u KS

N1

Muamer Bandić, zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Skupštini Kantona Sarajevo govorio je za N1 o morgue rekonstrukciji Vlade ovog kantona, te o drugim aktuelnim temama.

Prvo je Bandić govorio o Vladi FBiH te da oni u SBiH nisu htjeli, kako je rekao, srušiti ustavni poredak FBiH da bi bili dio parlamentarne većine, a time i vlasti u ovom entitetu.

“Mi smo imali jasan stav da ne želimo formirati Vladu Federacije BiH bez jednog od konstitutivnih naroda i da smo željeli da odluka visokog predstavnika bude pretočena u amandman i da to bude trajno rješenje. Na bazi trajnog rješenja mogu se graditi ozbiljni politički ciljevi, a Stranka za BiH je usmjerila svoje političko djelovanje prema tom pravcu. Mi smo željeli da ojačamo Ustav FBiH, da institucije FBiH učinimo efikasnim u funkciji građana. Nažalost, stranke Trojke nisu prepoznale naše političko opredjeljenje i naš pravac djelovanja i pristale na jednu vrstu oktroisane vlade”, objasnio je Bandić.

Vlada KS

“Kada je riječ o Vladi Kantona Sarajevo, Bandić kaže da se rad Vlade skoncentrisao na rekonstrukciju pruge i vodozaštitu zonu. O rekonstrukciji, navodi odavno se priča čak od trenutka kada je Vlada i formirana.

“Smatram da Stranka za BiH ne treba da bude dio ove koalicione većine zato što nismo oćinili institucije efikasnim. Građani nemaju nikakvu korist od ovakvog rada i djelovanja”, istakao je Bandić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!