Banjalučani o Putinovom potezu: “Za Rusiju i njihovu slobodu, ali protiv rata”

Vijesti 22. feb 202212:22 > 12:50 4 komentara
N1

N1 je danas na ulicama Banjaluke, gdje smo provjerili stav njenih građana o potezima ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je sinoć obznanio kako Rusija "priznaje nezavisnost" ukrajinskih oblasti Donjeck i Lugansk. Dok su mladi za ovakav razgovor mahom nezainteresovani, oni stariji najčešće zauzimaju proruski stav.

“Koliko ja vidim, nas slijedi isto što i Rusiju, zbog Kosova”, razmišljanje je Banjalučanina.

“Imam brigu koju vodim o porodici i sebi, a Vladimir Putin vodi brigu o svojoj državi. Ostali su tamburaši”, navodi nam još jedan upitani građanin.

“Situacija je neizvijesna. Čim su Rusi poslali svoje vojnike u ove dvije pokrajine da ih brane, znači da Ukrajinci to posmatraju drugačije. A uticaj Zapada… ma ja vjerujem u Ruse”, zaključuje Banjalučanin.

“Normalno da sam za Rusiju i njihovu slobodu, ali protiv rata, bilo gdje i bilo kako”, izjava je sagovornice sa banjalučkih ulica.

Zanimljivo je i da mlađi građani i građanke mahom odgovaraju na identičan način: Kako ih takve stvari ne zanimaju, te da nemaju vremena da ih prate.

Podsjećamo, rastuća kriza u Ukrajini, sinoć je poprimila nove razmjere kada je ruski predsjednik Vladimir Putin obznanio da rusija “priznaje nezavisnost” ukrajinskih oblasti Donjeck i Lugansk.

Jučer su, i prije ovakvih poteza, na ulicama Banjaluke osvanuli transparenti podrške “Rusima u Ukrajini”, a što je djelo Srpskog narodnog pokreta.

Tok događanja u Ukrajini možete pratiti uživo OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare