Banjalučka policija prijavila Sarajliju da je kao vlasnik firme obmanjivao kupce

Vijesti 19. jul 202420:44 0 komentara
Vesna Lalić/Nova.rs/Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka danas je Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu podnijeli izvještaj protiv A.B. (31) iz Sarajeva zbog postojanja osnova da je ova osoba počinila krivična djela "Prevara u privrednom poslovanju", "Obmanjivanje potrošača"' i "Neovlašteno korištenje ličnih podataka".

Ova osoba se tereti da je krivična djela počinilo u prethodnom periodu do 29.10.2023. godine kao odgovorna osoba firme iz Sarajeva.

“Radi sticanja protivpravne imovinske koristi i stavljanja u promet većeg obima proizvoda, obmanjivao je potrošače o ljekovitosti i djelotvornosti proizvoda, te dozvolio objavljivanje lažnih intervjua sa tri oštećena lica iz Banjaluke. Koristivši njihov ugled, doveo je u zabludu veći broj potrošača koji su kupili proizvod koji ne odgovara stvarnom kvalitetu proizvoda”, navode iz PU Banjaluka.

Nezavisne novine pišu da je riječ o 31-godišnjaku iz Sarajeva koji je kao vlasnik firme varao potrošače nudeći im čaj kao lijek te da je u te svrhe čak koristio imena i ugled poznatih banjalučkih ljekara koji su navodno u lažnim intervjuima pacijentima preporučivali taj čaj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!