Bećirović: BiH ima višestoljetni kontinuitet i svi mi trebamo biti ponosni na našu domovinu

Vijesti 25. nov 202310:45 0 komentara
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović čestitao je svim građanima Dan državnosti BiH istaknuvši kako "svi ljudi u našoj zemlji trebaju biti ponosni na ovaj veliki praznik".

“ZAVNOBiH je mjesto svebosnaskog sabiranja, mjesto sinteze i događaj koji nam govori da u budućnosti izlaz nije u svađi, prepirkama i mržnji već saradnji, dijalogu i zajedništvu. Prije ili kasnije, u cijeloj BiH moraju preovladavati nove generacije i političkih djelatnika koji će ovu zemlju čvrsti usmjeriti u pravcu budućnosti poštujući sve velike događaje iz naše prošlosti. Želim istaći da nije tačno da BiH nema kontinuitet čak i Dejton nije mogao unišititi ZAVNOBiH-ske temelje jer je ZAVNOBiH priznao historijske granice BiH, Dejeton ih je potvrdio. ZAVNOBiH je proklamovao ravnopravnost svih građana i naroda, a i u ovom Ustavu je to proklamovano. BiH ima višestoljetni kontinuitet i svi mi iz BiH, bez razlike na vjersku, etničku i drugu pripadnost, možemo biti ponosni na našu domovinu BiH”, rekao je Bećirović.

Ranije su brojne delegacije položil cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra, zatim na spomenik ubijenoj djeci Sarajeva, te na mezarju Kovači.

Obilježavanje Dana državnosti: Na Humu podignuta zastava BiH (FOTO)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!