Bećirovićeva prva posjeta unutar BiH: Poklonio se žrtvama genocida

Vijesti 19. nov 202216:29 3 komentara
Memorijalni centar Srebrenica

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je danas Memorijalni centar Srebrenica, gdje je zajedno sa Majkama Srebrenice i direktorom MC-a Emirom Suljagićem položio vijenac i odao počast žrtvama genocida.

„Nisam imao nikakvu dilemu da moja prva posjeta u državi Bosni i Hercegovini bude upravo Memorijalnom centru u Potočarima. Osjećam prije svega dužnost da se kao građanin, a sada i kao član Predsjedništva BiH poklonim žrtvama genocida“, izjavio je član Predsjedništva BiH.

U otvorenom razgovoru sa Majkama Srebrenice, član Predsjedništva BiH saslušao je probleme s kojima se suočavaju u sredinama u kojima žive. Majke Srebrenice su mu zahvalile upravo na dosadašnjem angažmanu, kao i na potezu da prvu svoju posjetu unutar Bosne i Hercegovine realizira u Srebrenici. Za člana Predsjedništva BiH imale su osnovnu poruku: Hoćemo pravdu i istinu!

Memorijalni centar Srebrenica
Memorijalni centar Srebrenica
Memorijalni centar Srebrenica
Memorijalni centar Srebrenica

Bećirović je poručio tokom susreta sa Majkama Srebrenice kako niko nema moralno ni bilo kakvo drugo pravo da negira istinu o počinjenom genocidu nad Bošnjacima, te da s njim kao članom Predsjedništva BiH oko toga neće biti nikakve rasprave. Presude međunarodnih i domaćih sudova se moraju poštovati.

Tokom susreta sa Emirom Suljagićem, član Predsjedništva BiH izjavio je da Memorijalni centar može očekivati njegovu bezrezervnu podršku u skladu sa kapacitetima s kojima raspolaže. Ukazao je na veliki značaj Memorijalnog centra za državu Bosnu i Hercegovinu, naglasivši da ovu njegovu ulogu moraju prepoznati i drugi nivoi vlasti. Zahvalio je direktoru Memorijalnog centra na rezultatima koje je postigao u razvoju i afirmiranju ove institucije.

Suljagić je razgovarao otvoreno s članom Predsjedništva BiH o određenim problemima s kojima se suočava Memorijalni centar, kao i o započetim projektima i potrebama ovog centra, naglasivši da je u narednom periodu potrebna još kvalitetnija saradnja sa organima vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovine, saopšteno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare