Bećirović: Raduje me da Francuska podržava evropsku perspektivu BiH

Vijesti 08. dec 202211:17
Izvor: F.Z./N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović zahvalio je predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu na stalnoj podršci euroatlanskom putu BiH.

“Toplo zahvaljujem na ljubaznim čestitkama upućenim u povodu mog izbora za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Raduje me da prijateljska Francuska potpuno podržava evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine, ukazujući na potrebu provedbe esencijalnih reformi, posebno onih koje su sadržane u preporukama Evropske komisije”, navodi se u pismu Bećirovića.

Naglasio je da je od izuzetnog značaja za BiH da prijateljska Francuska snažno podrži kandidatski status Bosne i Hercegovine na predstojećem samitu Evropske unije u Bruxellesu, čime se nedvojbeno ohrabruje evropski put BiH.

“Građani i narodi Bosne i Hercegovine koji su mi dali svoje povjerenje očekuju temeljite reforme u Bosni i Hercegovini i konstruktivan dijalog svih političkih aktera kako bi se prevazišla postojeća stagnacija i otvorile bolje perspektive za sve ljude u mojoj zemlji”, kaže u pismu Bećirović.

Ističe da su prioriteti u njegovoj političkoj agendi provođenje temeljnih reformi i ubrzani put Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO, te je zavhalio Republici Francuskoj i predsjedniku Macronu, na stalnoj podršci euroatlanskom putu Bosne i Hercegovine.

Moja čvrsta opredijeljenost, dodao je Bećirović, je da Bosna i Hercegovina mora nastaviti razvijati svestrane i prijateljske odnose sa Republikom Francuskom i raduje me da ću tome moći lično doprinositi.

“Vidim pozitivne aktivnosti Francuske agencije za razvoj u Bosni i Hercegovini, koja bi trebalo da dalje unaprijedi ekonomske i druge oblike saradnje dvije države, “saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar