Bego Gutić nakon haosa: Ovdje danas ne branimo Banoviće, nego državu!

Vijesti 31. jul 202312:21 0 komentara
N1

Članovi nove većine u Općinskom vijeću Banovići od jutros su ispred zgrade općine, u pokušaju da uđu u prostorije i zauzmu, kako su rekli, rukovodeće funkcije koje ih sljeduju. U tome ih sprečava načelnik Bego Gutić (SDA), koji poručuje kako se danas u ovom mjestu brani i država.

Za skup pristalica SDA koje se suprostavljaju novoj većini, Gutić kaže kako skup nije podrške njemu, jer se ne boji opoziva. Ne boji se, dodao je, niti fizičkog pokušaja da se preuzeme vlast – jer ima spremne odgovore.

“Ovdje danas ne branimo Banoviće, nego demokratiju, državu i Tuzlanski kanton. Činjenica je da pravosudni organi šute iako su imali najave da će ljudi napasti jednu državnu instituciju – šta je onda ovo ako nije rušenje ustavnog poretka. Ovo je upravo ono što radi Dodik u Banjaluci”, izjavio je Gutić medijima.

Podsjetimo, grupa općinskih vijećnika od kojih je 11 iz PDA, dva iz SDA te jedan i NiP-a za jutros je najavila oštar ulazak u prostrije Općine Banovići. Nakon što su ih tamo dočekale pristalice SDA, ubrzo je pristigla i policija, koja se potom s njima i sukobila.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!