Bezbjednosne agencije u BiH podigle nivo pozornosti

Vijesti 18. okt 202320:17 2 komentara
Fena / Ilustracija

Bezbjednosne agencije u Bosni i Hercegovini podigle su nivo pozornosti svjetlu prijetnji od terorističkih napada od kojih strahuje Evopa, a usljed bojazni od prelijevanja krize sa Bliskog istoka. Ovo je za N1 izjavio ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

“Vidite šta se dešava u Francuskoj, šta se dešava i u Austriji da je isto digla nivo opasnosti od terorizma na veći stepen, ono što mogu da kažem jeste da je u ovom trenutku bezbjednosna situacija u Bosni i Hercegovini dobra”, rekao je Nešić.

On je istakao da bezbjednosne agencije u zemlji uspješno izvršavaju svoje redovne zadatke, te da očekuje da tako i ostane.

“Pratimo događaje kako u regionu tako i u svijetu i očekujemo da nas ni jedan događaj neće iznenaditi”, rekao je.

Podsjetimo, zbog opasnosti od terorizma u Francuskoj je evakuisano osam aerodroma, sve nakon dojava o bombama koje je navodno uputio ISIS. Stepen upozorenja na opasnost od terorističkog napada u Austriji je podignut sa trećeg na četvrti stepen. Zbog opasnosti od terorizma Italija će uvesti unutrašnje kontrole na granici sa Slovenijom, a prema saznanjima N1 isti potez povući će i Slovenija na granici sa Hrvatskom i Mađarskom.

Više u BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare