BH-Gas reagovao na izjave Hadžialjević: Dezavuisanje javnosti o Turskom toku

Vijesti 30. mar 202112:17 0 komentara
bh-gas

Direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević jutros je gostovala u programu N1, a na njezino gostovanje su reagovali iz BH-Gasa kazavši da je u gostovanju "dezavuisala javnost o trenutnom stanju prelaska na Turski tok".

“Povodom gostovanja direktorice Energoinvesta Bisere Hadžialjević na televiziji N1 i izjava koje su tom prilikom date želimo cjelokupnu javnost upoznati sa sljedećim:

Gđa. Hadžialjević je iskoristila gostovanje na televiziji N1 kako bi dezavuisala cjelokupnu javnost o trenutnom stanju po pitanju eventualnog prelaska na Turski tok. Ovo je samo nastavak iznošenja netačnih podataka o trenutnom stanju eventualnog prelaska na Turski tok koje su započele u decembru mjesecu 2020. godine i koje se sada iznose ne samo prema Vladi FBiH već i prema cjelokupnoj javnosti”, naveli su i dodali:

“Gđa. Hadžialjević je u svom nastupu i to od prve do zadnje rečenice, iznijela podatke koje nikakve veze nemaju sa dokumentima koje je izdala Vlada FBiH kao i dokumentima koje upućuju transporteri FGSZ i Transportgas Srbija”.

Još su kazali da “konačni cilj Energoinvesta nije jasan BH-Gasu”.

“Šta je konačni cilj Energoinvesta, BH-Gasu nije jasno osim što znamo da Energoinvest nema dodirnim tačaka sa procedurama u nabavci gasa i znamo da Energoinvest nije potpisao NIKAKAV ugovor sa Gazprom Exportom već je potpisan Aneks na ugovor iz 1997. godine i to bez supotpisnika BH-Gasa”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!