BH novinari: Hitno istražiti paljenje automobila novinarke RTRS-a iz Trebinja

Vijesti 15. jun 202211:27 0 komentara
BH Novinari

Upravni odbor Udruženja/Udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima najoštrije osuđuju paljevinu automobila u vlasništvu novinarke RTRS-a Nataše Miljanović-Zubac, koja se noćas dogodila u Trebinju, i zahtijevaju od nadležnih organa da hitno istraže slučaj, pronađu i uhapse počinioca ili više njih.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Trebinje, policijskoj stanici Trebinje 15. juna 2022. godine, oko 03:45 sati prijavljeno je da je došlo do požara na parkiranom putničkom vozilu Ford koji je vlasništvo N.M.Z. iz Trebinja. Vatru su ugasili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje. U toku je uviđaj i utvrđivanje okolnosti nastanka požara.

Izgorio automobil novinarke RTRS-a u Trebinju

Novinarka Nataša Miljanović-Zubac u februaru prošle godine bila je žrtva verbalnih napada i uvreda koje joj je javno uputio Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, a zbog čega je trenutno u toku proces koji se vodi pred sudom u Beogradu, naveli su iz BH novinara.

Upravni odbor BH novinara i Linija za pomoć novinarima izražavaju duboku zabrinutost zbog ovog, najnovijeg napada na novinarku RTRS-a iz Trebinja. Napadi na novinare i novinarke, posebno oni koji se manifestuju kroz vandalske činove uništavanja njihove lične imovine, predstavljaju najveću prijetnju slobodi medija u demokratskom društvu i unose strah i nesigurnost u cijelu novinarsku zajednicu.

BH novinari i Linija za pomoć novinarima očekuju od policije i Okružnog tužilaštva Trebinje da ovom slučaju daju najveći prioritet, te da provođenjem efikasne i detaljne istrage pošalju poruku cjelokupnoj javnosti da ovakvi napadi neće i ne smiju proći nekažnjeno, kazali su iz ovog Udruženja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!