“Dok majke tragaju za posmrtnim ostacima, prikazuje se film koji veliča Mladića”

Vijesti 11. jul 202212:19 > 12:27 1 komentar
Jasmila Žbanić (N1)

Na ovogodišnju komemoraciju u Potočarima došla je i bh. rediteljica Jasmila Žbanić, a na svom Facebook profilu, objavila je status i podsjetila na važnost kulture sjećanja.

“Ove godine biće sahranjeno 50 novih pronađenih tijela muškaraca iz Srebrenice. I nakon 27 godina majke Srebrenice i dalje tragaju za posmrtnim ostacima svojih sinova, muževa, očeva i braće sahranjenih u skrivenim masovnim grobnicama Republike Srpske. Na isti dan srpski nacionalisti u Srebrenici prikazuju film koji veliča Ratka Mladića”, napisala je Žbanić na svom Facebook profilu.

Jasmila Žbanić rediteljka je višestruko nagrađivanog filma “Quo vadis, Aida?”. Do sada, film je osvojio 14 nagrada, a osim nominacije za Oskara, imao je i dvije BAFTA nominacije.

“Quo vadis, Aida?”, pored ostalih, osvojio je nagrade za najbolji balkanski film, najbolji internacionalni film, Grand Prix i nagradu kritike na Luxemburg City Film Festivalu, nagradu publike na Rotterdam International Film Festivalu, te Zlatnu zvijezdu na El Gouna Film Festivalu, a nagrada za najbolju glavnu glumicu, na istom festivalu, otišla je u ruke Jasne Đuričić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare