Bh. spasitelji kući stigli sa spašenom mačkom: Aleyna udomljena u Jablanicu

Vijesti 20. feb 202308:59 0 komentara
Facebook

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) jučer su se, sa kolegama iz drugih službi, vratili iz spasilačke misije u Turskoj. Zajedno sa njima - iz zemljotresom razorenih područja - stigla je i mačka koja će biti udomljena u Jablanici.

Građani Bosne i Hercegovine jučer su dočekali i posljednje grupe spasilaca koji su danima neumorno pomagali građanima Turske. Na desetine života uspjeli su spasiti u razorenim područjima. Očigledno – nisu zaboravljali ni na životinje, pa je tako sa pripadnicima FUCZ jučer kući stigla i posebna gošća – mačka koja je dobila ime Aleyna, po djevojčici koja je u ruševinama provela 248 sati.

Aleyna je izvučena nakon 248 sati: Njeno stanje ljekare je ostavilo u čudu

“Naš gradić, simbol herojstva i humanosti, večeras je bogatiji za jednu malu heroinu, mače Aleyna. Macu su u Turskoj zbrinuli naši sugrađani Sapko i Garo koji su sa ostalim herojima spasiocima iz BiH bili u misiji spašavanja. Maca je sa naša dva heroja večeras doputovala u Jablanicu”, napisala je sinoć Jablaničanka.

“Simbol je života, kako rekoše vidno umorni i potreseni nakon svega…Ovo su priče koje koje u teškim momentima hrane dušu i, kao malo kad, sve nas čine ponosnim i sretnim što ih imamo za drugove, kolege, sugrađane.Hvala vam drugovi i kolege. Hvala svim spasiocima iz BiH”, stoji u zaključku ponosne građanke.

Više o jučerašnjem dočeku spasitelja u Sarajevu čitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!