Bivši direktor OŠ “Grbavica I” Omer Begović se povukao iz izborne utrke zbog optužnice: Saznao sam iz medija

Vijesti 25. sep 202419:14 0 komentara
SBiH Novo Sarajevo

Omer Begović, bivši direktor OŠ "Grbavica I" za kojeg je danas potvrđena optužnica, a koji se tereti da je pogodovao optuženom za bludne radnje, odlučio se povući iz izborne utrke za Općinsko vijeće Novo Sarajevo. Begović je bio nosilac liste ispred Stranke za BiH.

Begović je poslao pisanu izjavu medijima u kojoj ih obavještava da je za optužnicu, kako kaže, saznao iz medija.

“Ja ,Omer Begović, jutros sam iz medija saznao da sam optužen jer sam propustio suspendovati nastavnika tjelesnog. Ova optužnica je politički motivisana, kako bi ugrozili političku borbu Stranke za BiH, čiji sam član i nosilac liste za Općinsko vijeće Novo Sarajevo. Kako su svi mediji uz informaciju o potvrđivanju optužnice protiv mene kao direktora, objavili moju fotografiju sa promotivnim materijalom, koji se koristi isključivo u predizbornoj kampanji, to govori u prilog činjenici da se radi o vremenski tempiranom i politički motiviranom postupku. Zbog interesa javnosti odlučio sam se povući iz izborne utrke. Iako sam nosilac liste za OV Novo Sarajevo i s obzirom da su liste već poznate a kampanja uveliko teče, spreman sam potpisati izjavu da čak i ukoliko dobijem mandat neću ga prihvatiti. Nakon prijema optužnice dat ću konačnu informaciju javnosti u vezi sa onim što mi se stavlja na teret”, naveo je Begović.

Dodao je kako je kako je, kao direktor, nakon davanja iskaza obavijestio resorno ministarstvo o svemu te dostavio odgovor na zastupničko pitanje Skupštini KS, Vladi i Ministarstvu, a koje se može pronaći na službenoj stranici Skupštine KS.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Omera Begovića, Azemine Macić i Enese Pavlović zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Omer Begović se tereti je od 14. marta do 28. augusta 2018. godine kao direktor OŠ “Grbavica I“, propustio da suspenduje nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, iako je znao da je optužen za krivično djelo bludne radnje. Zbog nedonošenja odluke o suspenziji iz nastavnog procesa do okončanja krivičnog postupka, tereti se da da mu je pribavio nezakonitu korist u vidu prava koje mu ne pripada. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!