Blinken čestitao Dan državnosti BiH: Nastavićemo držati odgovornima one koji ugrožavaju stabilnost i sigurnost

Vijesti 25. nov 202313:44 0 komentara
Antony Blinken (Olivier Douliery/Pool via REUTERS)

Američki državni sekretar Antony Blinken čestitao je građanima Bosne i Hercegovine Dan državnosti, te naveo da će SAD nastaviti pomogati BiH u njenoj euroatlantkoj integraciji i “držati odgovornima one pojedince i institucije koji ugrožavaju stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine”.

Njegovu čestitku, objavljenu na stranici američkog State Departmenta, prenosimo u cjelosti:

U ime Sjedinjenih Američkih Država čestitam građanima Bosne i Hercegovine na obilježavanju Dana državnosti.

Sjedinjene Američke Države su vaš trajni partner više od tri decenije i ostaju čvrsto opredijeljene za zaštitu suvereniteta, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera Bosne i Hercegovine. Nastavit ćemo raditi s institucijama Bosne i Hercegovine na unaprjeđenju reformi koje su neophodne kako bismo osigurali zasluženo mjesto vaše zemlje u euroatlantskoj zajednici naroda, i nastavit ćemo držati odgovornima one pojedince i institucije koji ugrožavaju stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine.

Sjedinjene Države ostaju prijatelj i partner svim ljudima u Bosni i Hercegovini – Bošnjacima, Hrvatima, Srbima i svim građanima – i nepokolebljivi smo u našoj opredijeljenosti da pomognemo građanima zemlje da izgrade mirnu, demokratsku i prosperitetnu budućnost za sebe, svoju djecu i buduće generacije“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!