Borenović: Odlukom “političkog” Sarajeva SNSD ima apsolutnu dominaciju u institucijama BiH

Vijesti 03. jun 202418:39 0 komentara

CIK BiH je priznao sporni listić liste PDP-a za Dom naroda PS BiH iz Republike Srpske, a ovu temu je danas za N1 komentarisao Branislav Borenović, predsjednik ove stranke.

“Pravda je spora ali dostižna. Ja sam ubijeđen da ćemo mi doći do epiloga gdje ćemo vidjeti da li je moguće da se promijeni potpuno politička klima i izađemo iz zone mrcvarenja. Nije dobro za BiH da bilo koja stranka ima moć u BiH koju trenutno ima SNSD zahvaljući odluci SDP da ih izglasa u NSRS, a četiri godine ranije to je uradio SDA. Dolazimo do apsurdne situacije, odlukom političkog Sarajeva, SNSD ima apsolutnu dominaciju u institucijama BiH što nas je dovelo do turbulencija”, kazao je Borenović.

Borenović je kazao da ako PDP dobije mjesto delegata, to nosi vrlo bitnu poruku.

“Ako PDP dobije mjesto delegata znači da su u ovoj zemlji ipak svi zamijenljivi. Niko više neće imati ucjenjivački kapacitet. Ovdje je ključno pitanje da li postoji kritična masa spremna da se sjede za stol i razgovara o budućnosti ove zemlje”.

Da li je to moguće?

“Kako se dogovore kada treba kupovati zgradu? Da bude rekordan budžet? Obmanjuju građane svojom politikom dvije godine. Izbori su rezultat izborne korupcije. Sama priča i trakavica oko 4. delegata je sporna. Četvrtog delegata je SNSD dobio igrama političkog Sarajeva”, kazao je Borenović i dodao:

“Najveća šteta za BiH je da bilo koji politički subjekt, iz bilo kojeg naroda, ima apsolutnu moć kao što danas ima Dodik i SNSD”.

“Nekima odgovara tenzija, sukob, dizanje tenzija”, ističe Borenović.

Kada je riječ o mogućnosti da neka stranka “skine” inače dominantne stranke, kazao je:

“Da li vi znate za prošle izbore kandidat SNSD-a je pobijedio sa 47 posto glasova, naš kandidat je imao 45 posto? Lista SNSD-a je dobila nekih 200-300 hijada glasova, naša lista oko 210. Mi smo tu negdje”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!