Borenović reagovao na prijetnje Dodika upućene reporterki N1: Ovakvi postupci dokazuju da smo već odavno potonuli u totalitarizam

Vijesti 17. nov 202316:37 0 komentara
N1

"Već godinama je jasno da su novinari u Republici Srpskoj ugroženi i da im se onemogućuje profesionalan rad, odnosno da je cilj režima da ućutka svakog slobodoumnog čovjeka u ovoj zemlji, a posebno one kojima je posao da pitaju, istražuju i kritički se osvrću na društvene pojave", rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović, dodajući da je cilj je "stvoriti zajednicu koja bespogovorno prati i hvali režim ili pak, različitim prijetećim postupcima kojima smo svjedočili tokom godina, ućutkati i posljednji glas slobode u ovoj zemlji".

Zadnji u nizu primjera je napad kojem je izložena novinarka N1 Snježana Mitrović, kojoj je Milorad Dodik prvo na konferenciji za medije rekao da službe prate šta rade, da bi je, prema njenom svjedočenju, Dodik kasnije pozvao, psovao i vrijeđao. Saopštenje MUP Republike Srpske da ne vrše nadzor nad novinarima N1 bilo je očekivano. Drugačiju reakciju od još jedne zarobljene institucije bilo bi iluzorno očekivati. Podsjetiću da je prije više od tri godine Milorad Dodik na sjednici Narodne skupštine rekao da prisluškuju opoziciju, a da od tada nije bilo reakcije MUP, kao ni pravosudnih institucija, uprkos našim brojnim prijavama”, rekao je Borenović.

Borenović kaže da želi da po ko zna koji put ukažemo da ovakvi postupci dokazuju da smo već odavno potonuli u totalitarizam.

“Želim da svaki slobodoljubivi čovjek u ovoj zemlji zna da nas ima još koji nećemo pristati na tlačenje. Podržavamo i Snježanu Mitrović, novinarku koja već dvadeset godina nema mrlju u karijeri, kao i svakog njenog kolegu, svakog aktivistu, svakog čovjeka koji svoj posao radi profesionalno i koji je glas istine. Od nas ćete uvijek imati odgovore i uvažavanje”, poručio je Borenović.

Reagovali su i iz udruženja BH Novinari te Delegacije EU koji su osudili ovakvo ponašanje zvaničnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!