Borenovića pitali gdje je pobunjeni Crnadak: Čeka nas na ručku…

Vijesti 08. apr 202422:32 0 komentara
N1

Nakon višesatne sjednice Predsjednistvo PDP-a danas je dalo podršku Drašku Stanivukoviću za ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke. Odluka je pala uprkos višemjesečnoj buri negodovanja unutar ove partije, ali i opozicije. SNSD je povukao po mnogima rizičan potez imenujući jednog od najboljih kardiologa u Republici Srpskoj za nezavisnog kandidata ove stranke i vladajuće koalicije za gradonačelnika Banjaluke. Hoće li politički neafirmisani doktor Nikola Šobot pomrsiti konce Jeleni Trivić i Drašku Stanivukoviću koji su već istakli kandidaturu, o tome se već uveliko diskutuje.

Draško ili Igor, PDP je odlučio nakon skoro pet sati sjednice Predsjedništva. Drasko Stanivuković prijedlog je za gradonačelnika Banjaluke. Najavljuje pobjedu i čak 10 odborničkih mandata. Poručuje da je tu da ostvari najavljenu deceniju uspona.

Iako je radna grupa adhoc osnovana zbog nesaglasja u stranci prvobitno, pa i sinoć bila neodlučna, sa omjerom glasova 2-2, Mira Pekić nije željela da presijeca, a Mladen Ivanić nije imao pravo glasa, Predsjedništvo je stavilo tačku na sagu. Nije jednoglasna, ali odluka je donesena.

Na press konferenciji nisu se pojavili ni Igor Crnadak ni Milko Grmuša. Gdje su, izlaze li iz stranke zbog epiloga?

“Čekaju nas na ručku, tu su, jedna zdrava demokratska atmosfera…”, tako je odgovorio PDP-ov predsjednik Borenović.

Stanivuković, koji je po mnogima odavno u kampanji i ni kandidaturu ni pobjedu ne dovodi u pitanje.

No, tu bi nešto da se pita i Jelena Trivić, ali i kandidat koalicije oko SNSD-a načelnik kardiohirurgije UKC RS Nikola Šobot.

Iskusni doktor, političar je bez iskustva, ulazi s čistom biografijom u prljavu arenu. Nikola Šobot o suparnicima ne bi:

“Znate kako kažu samo glupi ljudi govore o drugima..”, rekao je kratko.

Kandidatura Jelene Trivić mogla bi biti jedino upitna ukoliko opozicija SDS-PDP-Za pravdu i red i NF dogovore zajedničkog kandidata koji nije Stanuvuković. Simbiozni gradonačelnik kako ga zovu neprihvatljiv je za dio opozicije. Trivićeva smatra da je Šobot maska, a da je stvarni kandidat SNSD-a upravo Stanivuković. Kaže vjeruje u sebe, jer izbore neće odlučiti matematika, već hemija.

Opširnije u prilogu Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!