Bosni i Hercegovini spasioce i pomoć šalje i Crna Gora

Vijesti 06. okt 202418:39 0 komentara
F.Z./N1

Vlada Crne Gore je na današnjoj telefonskoj sjednici usvojila Informaciju o pružanju humanitarne pomoći Bosni i Hercegovini radi saniranja posljedica poplava i donijela Odluku o upućivanju tima koji se sastoji od komponente za traganje i spašavanje iz ruševina (light USAR) i komponente tima visokog kapaciteta za crpljenje vode (High Capacity Pumping – HCP).

Kako je priopćio ministar unutarnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović, tim sa sobom nosi odgovarajuću opremu za traganje i spašavanje iz ruševina i 2 pumpe visokog kapaciteta za crpljenje vode. Transport članova tima i opreme će se izvršiti s 11 vozila (tehnička vozila, kamioni za transport, kombi vozila) i jednim ATV vozilom – kvadom.

“Osim slanja tima, Vlada je dala suglasnost da MUP pruži dodatnu logističku podršku u vidu neophodne opreme za smještaj i pomoć na terenu. Vlada je zadužila MUP da preko Mehanizma Unije za civilnu zaštitu Unije koordinira aktivnosti na pružanju humanitarne pomoći ovoj državi”, navodi se u priopćenju.

Slanjem pomoći susjednoj i prijateljskoj Bosni i Hercegovini, Crna Gora je, naglašeno je, još jednom dokazala svoj humani karakter, a spasioci spremnost da se suoče i s najtežim izazovima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!