Brat ubijene Amre Kahrimanović najavio nove proteste: Odbijena inicijativa za sjednicu Skupštine o sigurnosnoj situaciji

Vijesti 06. mar 202414:34 0 komentara
Denis Hisari/N1

Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre Kahrimanović kazao je za N1 da je Skupština Tuzlanskog kantona odbila građansku inicijativu na temu "Sigurnost građana".

“Danas je predsjednik Skupštine Kantona TK Žarko Vujovic nas pozvao i saopštio da se odbija građanska inicijativa za zasjedanje Skupštine u kojoj bi bila tačka dnevnog reda bezbjednost građana u TK i smjena nezavisnog odbora Policije TK”, rekao je Kahrimanović.

Kahrimanović je dodao i da će se novi protesti organizirati u subotu u 12 sati ispred tržnog centra do MUP-a TK.

Kantonalni sud Tuzla danas je donio odluku o produženju pritvora za Elvisa Ćustendila, osumnjičenog za ubistvo Kahrimanović.

Podsjećamo, Kahrimanović je ubio pijani policajac Elvis Ćustendil u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Sjenjak. Amra je bila suvlasnica lokala koji se nalazi u Tržnom centru, a na poziv radnice je kobne noći došla kako bi zamolila Elvisa, koji je pravio probleme, da napusti objekat.

Nakon toga je Elvis u nju ispalio oko 16 metaka iz službenog pištolja koji nije trebao biti kod njega u tom trenutku jer je bio na godišnjem odmoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!