Bratunac: Položeno cvijeće i služen parastos stradalim Srbima iz Podrinja (FOTO)

Vijesti 02. jul 202211:29 > 11:44 0 komentara
Srna

Zvaničnici Republike Srpske i Srbije, delegacije i predstavnici organizacija proisteklih iz proteklog rata položili su danas vijence kod Spomen-krsta na groblju u Bratuncu i odali počast za oko 3.267 stradalih Srba u srednjem Podrinju i Birču.

Vijenac su položili član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, državni sekretar u Ministarstvu za rad Srbije Miodrag Kapor, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, delegacija  poslanika iz Kluba Srba u Parlamentarnoj skupštini BiH, delegacije u institucijama RS i BiH, načelnici opština regije Birač i grada Zvornika, te opština Gornjeg Podrinja, kao i Jagodine i Nikšića.

Srna
Srna
Srna
Srna
Srna
Srna
Srna
Srna
Srna

Cvijeće su položile i delegacija Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, Boračke organizacije Republike Srpske i više opštinskih boračkih organizacija, logoraša, porodica zarobljenih i nestalih i poginulih boraca i civila, kao i predstavnici nevladinih i međunarodnih organizacija.

Prethodno je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije kod Spomen-krsta na bratunačkom groblju služio parastos za stradale Srbe.

Obraćanje zvaničnika i umjetnički program posvećen stradanju Srba srednjeg Podrinja i Birča predviđen je u 12.00 časova na Trg Miloša Obilića u Bratuncu.

Pomen se daje svim srpskim žrtvama iz srednjeg Podrinja i Birča u proteklom ratu, a organizuje se povodom 30 godina od velikog stradanja Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69 i zarobljeno 22 vojnika i civila, od kojih niko nije preživio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!