Budimir Milanoviću: Odlikovao one koji nisu bili zapovjednici zbornih područja

Vijesti 09. apr 202213:47 > 13:57 1 komentar
N1

Bivši predsjednik FBiH Živko Budimir uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću zbog njegove jučerašnje posjete Mostaru gdje je prisustvovao svečanoj akademiji povodom 30. godišnjice osnivanja HVO-a.

Naveo je kako mu “nije bila namjera, ali da je prisiljen da komunikaciju sa Zoranom Milanovićem nastavi putem javnosti, jer od svojih svađa sa predsjednikom Vlade Hrvatske, a često i svima oko sebe, predsjednik Republike Hrvatske nije u stanju iznaći vremena za one koji mu ne pljeskaju i ne prostiru latice na putu ka njegovom drugom mandatu”.

“Predsjedniče Republike Hrvatske, kao general HV i HVO-a, zadnji načelnik GS HVO-a i prvi dozapovjednik i Načelnik Stožera Vojske Federacije BiH, imam pravo ukazati vam da, kada netko dolazi u nečiju kuću donoseći darove, minimum pristojnosti je to ne činiti kao Danajac. Razumijem to da ste političar, da su vam glasovi glasača prioritetni, da su motivi vašeg djelovanja u vrijeme rata bili, a i sada su drukčiji od mojih i mojih istomišljenika, i zato odajem priznanje PR timu koji vas savjetuje jer vam popularnost kod ovog, blago rečeno, zbunjenog naroda raste, što i jest vaš glavni motiv. No, naučiti ćete da to nužno ne znači i da ćete dobiti njihove glasove. Unatoč tome što nemamo iste ciljeve, ipak savjetujem vam, ako želite čuti savjet, da prije svega prestanete vjerovati onima kojima vjerujete, jer vam ne govore istinu (dvojica od četvorice zapovjednika koji su od vas primili odličje u ime odlikovanih zbornih područja nisu nikada bili zapovjednici zbornih područja). Neki od onih koji su na 30. obljetnicu HVO-a pred vama i skupom govorili to ničim, osim pokornošću ‘velikom Hrvatu’ koji je sjedio do vas, nisu zaslužili”, naveo je Budimir.

Dodaje da bi mogao nabrojati još puno toga, samo kada bi vjerovao “da Milanovićeve namjere nisu Danajske”.

“Ali spoznaja da 3. aprila (prije nekoliko dana) niste došli na 30. obljetnicu pogibije 15 hrvatskih vojnika, istinskih junaka Domovinskog rata, kao Damaklov mač, stoji nad tim vjerovanjem. Skroman pozdrav od ne tako velikog junaka poput vaših pratitelja iz Republike Hrvatske predvođenih čelništvom Generalskog Zbora RH”, zaključio je Budmir.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare