Bujica u Srebrenici poplavila stambenu zgradu (FOTO)

Vijesti 03. jun 202316:40 0 komentara
N1 BiH

Jak pljusak praćen grmljavinom pogodio je danas popodne gradsko područje Srebrenice, dok je u okolini, prema Memorijalnom centru Potočari pala tek pokoja kap kiše.

Usljed jakog pljuska došlo je bujičnih poplava u neposrednoj blizini Doma zdravlja u Srebrenici, a voda je poplavila i stambenu zgradu.

Još nisu sanirana ni dva klizišta u samom gradu nastala prije nekoliko dana, a već se javljaju nova.

N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH

Detaljnije informacije o nastalim štetama će biti poznate narednih dana.

Inače, zbog pljuskova i grmljavine na području istočne Hercegovine, sjeverozapadne i istočne Bosne, a u ostalim dijelovima usljed grmljavine na snazi je žuti meteoalarm.

Pljuskovi sa grmljavinom prognozirani su za područje banjalučke, fočanske, prijedorske, trebinjske i višegradske regije.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Grmljavine se očekuju na području bihaćke, livanjske, mostarske, sarajevske i tuzlanske regije.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladava pretežno vedro vrijeme. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i jugoistočnim područjima Bosne su zabilježeni lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!