Bursać i Topić o napadima: “Nadam se da je ovo kap koja će preliti čašu”

Vijesti 28. maj 202120:06 0 komentara
N1

I jedno i drugo ovoga tjedna su dobili prijetnje, targetirani su, u njih se uperuje prstom bez razloga i to samo zato što ne misle kao domaći vlastodršci u našoj zemlji. Dobili su podršku, deklarativnu i one međunarodnih institucija, što im ona znači govore Tanja Topić i Dragan Bursać.

“Dobro se osjećam, potražit ću sudski epilog. Mislim da je prevagnulo to što je stiglo mnogo podrške iz cijele BiH, od ambasadora do međunarodnih organizacija. To je pokazalo da u BiH postoji solidarnost i podrška”, kazala je Tanja Topić.

Bursać je kazao da želi da se nada da će ovo biti kap “koja će preliti čašu”.

Hoću da se nadam da je to ona kap koja će preliti čašu, da će ovo biti početak nečeg što se zove pravna država. I da će ovim biti sankcionisan govor mržnje. Nadam se da ovakvi slučajevi mogu biti zamajac nadležnim ljudima da počnu raditi svoj posao. Najgore je što smo se mi navikli da je to normalno. Da su te stvari koje radi Dodik dio njegovog karaktera, to se romantizira“, kazao je Bursać i pojasnio:

“To nisu prijetnje u afektu, to su klasične prijetnje smrću. Prosto ta sloboda, ta bahatost da se prijeti smrću. Čak me nije uplašilo, koliko me inenadilo na fenomenološkom nivou”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!